0591 - 634 422ma-vr 8:30 - 17:30 | za 09:00 - 16:30

Kapschuur bouwen of laten bouwen

Met een kapschuur voorziet u uw tuin van een buitenverblijf met een typische landelijke uitstraling. De multifunctionaliteit van kapschuren laat u op verschillende manieren van uw tuin genieten: van terras tot bergruimte en van carport tot opslagplaats. Wij leveren de kapschuur prefab bij u af. U kunt de kapschuur zelf bouwen, maar u kunt de montage ook uitbesteden aan Hout & Bouw Wereld.

De voordelen van een kapschuur van Hout & Bouw Wereld

 • Multifunctioneel: terras, bergruimte of carport
 • Een kapschuur op maat: creëer de schuur van uw dromen
 • Snel geplaatst: binnen vijf weken geproduceerd en gebouwd
 • De kapschuren eerst bekijken: in onze showroom in Emmen
 • Hulp bij vergunningen: wij vragen de benodigde vergunning aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een kapschuur van Hout & Bouw Wereld? Door middel van onderstaande button vraagt u de vrijblijvende offerte eenvoudig aan. Wanneer u liever eerst wat meer informatie wilt, kun u gratis een brochure aanvragen.

Direct een brochure aanvragenNeem direct contact op

Kapschuren: multifunctioneel inzetbaar

Een kapschuur is multifunctioneel. De houten constructie kan gebruikt worden als overdekt terras, werkplaats, hobbyruimte, opslagplaats en garage. Onderstaand overzicht geeft u een goed beeld van de manieren waarop u een kapschuur kunt gebruiken. De afgebeelde kapschuren zijn door Hout & Bouw Wereld gebouwd.

house

Kapschuur als overdekt terras

Een kapschuur waar u bij slecht weer ook kunt genieten van de buitenlucht. De kapschuur is gebouwd met een open en een half gesloten gedeelte. Wanneer de wind opsteekt, kunt u achter de wand plaatsnemen en uit de wind zitten.
Direct offerte aanvragen

kapschuur_Opende_6

Kapschuur als werkplaats en hobbyruimte

Deze grotendeels gesloten variant laat de veelzijdigheid van kapschuren zien. Met twee afgesloten werkplaatsen kan er, ongeacht de weersomstandigheden, altijd geklust worden. Het open gedeelte kan gebruikt worden als zithoek.
Direct offerte aanvragen

kapschuur_Opende_3

Kapschuur als opslagplaats

Een kapschuur kan uitstekend dienst doen als opslagplaats. De hier afgebeelde schuur is zeer ruim opgezet, waardoor de familie bij goed én slecht weer kan genieten van een overdekte buitenkeuken en picknickbank.

Direct offerte aanvragen

Kapschuur_4

Kapschuur als garage

Door een afgesloten gedeelte te combineren met een groot open gedeelte, is deze kapschuur te gebruiken als carport en opslagplaats. Ideaal voor de stalling van auto’s en het bewaren van bijvoorbeeld tuingereedschap.

Direct offerte aanvragen

Een kapschuur bouwen op maat

Hout & Bouw Wereld is marktleider in de productie én bouw van kapschuren, en kan in haar eigen fabriek alle soorten kapschuren op maat maken. Zo voldoet een kapschuur van Hout & Bouw Wereld altijd aan uw hoge verwachtingen.

Samen met u maakt onze architect een 3D-ontwerp dat helemaal past bij uw ideeën en wensen. Door de materialen voor de kapschuren in onze eigen fabriek te produceren, kunnen wij de schuur doorgaans binnen vier à vijf weken al bij u afleveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met onze specialisten. U kunt ons bereiken per telefoon (0591 634 422) of u kunt ons een e-mail sturen: [email protected].

Recent gebouwde kapschuren

Hout & Bouw Wereld krijgt vaak de vraag hoeveel een kapschuur kost. Omdat alle kapschuren maatwerk zijn, kunnen wij geen standaardprijzen noemen. Daarom hebben wij hier vier recent gebouwde kapschuren afgebeeld, inclusief bijbehorende prijzen. De schuren kunt u als vergelijking gebruiken voor de kapschuur die u wilt.

Kapschuur 1

Afmeting schuur:600 x 400 cm
Afmeting luifel:600 x 100 cm
Wandhoogte voor:230 cm
Wandhoogte achter:230 cm
Nokhoogte:400 cm
Hout:Douglas hout
Dakbedekking:OVH dakpannen rood

Prefab geleverd, incl. solide prefab betonfundering.

Prijs van deze kapschuur: op aanvraag

Direct offerte aanvragen

Kapschuur 2

Afmeting schuur:300 x 500 cm
Afmeting carport:900 x 500 cm
Wandhoogte voor:230 cm
Wandhoogte achter:200 cm
Nokhoogte:480 cm
Hout:Lariks en Douglas
Dakbedekking:rode sneldekkers

Prefab geleverd, incl. solide prefab betonfundering.

Prijs van deze kapschuur: op aanvraag

Direct offerte aanvragen

Kapschuur 3

Afmeting schuur:1000 x 500 cm
Wandhoogte voor:230 cm
Wandhoogte achter:165 cm
Nokhoogte:500 cm
Hout:Douglas hout
Dakbedekking:sneldekkers antraciet

Prefab geleverd, incl. solide prefab betonfundering.

Prijs van deze kapschuur: op aanvraag

Direct offerte aanvragen

Kapschuur 4

Afmeting schuur:1500 x 400 cm
Wandhoogte voor:250 cm
Wandhoogte achter:200 cm
Nokhoogte:430 cm
Hout:Douglas en Lariks
Dakbedekking:sneldekkers antraciet

Prefab geleverd, incl. solide prefab betonfundering.

Prijs van deze kapschuur: op aanvraag

Direct offerte aanvragen

Heeft u vragen of wilt u ook zo’n kapschuur of een houten schuur? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Bel ons op telefoonnummer 0591 634 422 of stuur een e-mail naar [email protected].

klassieke_schuur_klazienaveen_9

Wij bouwen kapschuren van gecertificeerd hout

Hout & Bouw Wereld is van mening dat hout een geweldige grondstof is. Wij maken voor de productie van kapschuren daarom alleen gebruik van hout met een FSC- of PEFC-certificaat. Door hout te gebruiken uit verantwoord beheerde bossen, geven wij iets terug aan de aarde: voor elke gekapte boom worden er namelijk drie bomen teruggeplaatst.

fscpefc

Hulp bij de aanvraag van een vergunning voor uw kapschuur

Heeft u een vergunning nodig voor een kapschuur? Wij hebben veel ervaring met de aanvraag van een vergunning bij de gemeente. Als u wilt kunnen wij dit proces voor u uit handen nemen.

Gebruikte houtsoorten

Wij maken voor het bouwen van kapschuren gebruik van twee houtsoorten:

 • Douglashout
 • Larikshout

Deze houtsoorten hebben duurzaamheidsklasse 3, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Lariks en Douglas zijn sterk en hebben fraaie kleuren. Op den duur verkleurt het hout, dit kunt u tegengaan door het hout na plaatsing te behandelen met een kleurloze beits. De hoge duurzaamheidsklasse heeft ook als voordeel dat het hout niet gevoelig is voor houtschimmel.

Veelgestelde vragen

Vraag: Kan ik zelf de kapschuur bouwen?
Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Wij leveren onze kapschuren prefab af. U kunt ervoor kiezen om de kapschuur door ons te laten bouwen, maar u kunt dit ook zelf doen. Let op: wij leveren echter geen bouwtekening mee. Omdat wij maatwerk leveren, is het voor ons niet mogelijk om

Vraag: Heb ik een vergunning nodig voor een kapschuur?
Antwoord: Of u een vergunning nodig heeft, hangt af van de grootte van de kapschuur. Bij veel gemeentes moet u een vergunning aanvragen als de schuur groter is dan:

 • 30 m2 en 3 meter hoog
 • 50 m2 en 5 meter hoog

Wanneer u deze afmetingen overschrijdt, dient u een vergunning aan te vragen. Als u wilt, kunnen wij de vergunning voor u aanvragen. Wij begeleiden het traject van begin tot eind, en regelen de bouwtekeningen en constructiegegevens.

Vraag: Kan ik de kapschuren eerst bekijken?
Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Hout & Bouw Wereld heeft een showroom in Emmen, waar we u graag meer laten zien van onze kapschuren. Bekijk het adres van onze showroom.

Vraag: Hoe lang duurt de bouw van een kapschuur?
Antwoord: Door onze uitgekiende logistiek, korte communicatielijnen en prefabricage in onze eigen fabriek, kunnen wij een korte bouwtijd realiseren. De bewerking van het benodigde hout duurt wat langer: u kunt doorgaans rekening houden met een totale looptijd van vier tot vijf weken.

Brochure aanvragen

Brochure

Contactformulier

Uw naam

Telefoonnummer

Uw e-mailadres

Opmerkingen

Beste tijd om u te bellen

Voor 12:00Tussen 12:00 – 18:00Tussen 18:00 – 21:00

Dit is Hout & Bouw Wereld

 • De marktleider in exclusieve houtbouw
 • Eigen houtbouw fabriek
 • Elk ontwerp mogelijk door in huis architect
 • Een meedenkende partner
 • 20 jaar markt ervaring

CONTACT EN OFFERTE

Meer weten? Stuur een bericht of bel 0591 – 634 422.

Wij geven altijd binnen één werkdag reactie.

Uw naam

Telefoonnummer

Uw e-mailadres

Opmerkingen

Beste tijd om u te bellen

Voor 12:00Tussen 12:00 – 18:00Tussen 18:00 – 21:00

keurmerken